Geen beschuit met muisjes? Drie leuke alternatieven

Het is traditie om tijdens een kraambezoek of kraamfeest beschuit met muisjes te eten. Veel mensen vinden beschuit met muisjes echter helemaal niet zo lekker. Houd jij ook niet zo van beschuit met muisjes, maar wil je wel iets lekkers kunnen serveren aan je gasten tijdens het kraambezoek of het kraamfeest? Dan geven wij je graag drie leuke alternatieven voor de traditionele beschuiten met muisjes.

 

Geboorte chocolade

Houd je van chocolade? Dan kun je geboorte chocolade serveren tijdens kraambezoeken of op je kraamfeest. Geboorte chocolade is lekkere chocolade in het thema van het kraambezoek of kraamfeest. Zo zijn er chocolaatjes met roze of blauwe muisjes, maar zijn er ook chocolaatjes in de vorm van een schattig babyvoetje. Niet alleen lekker, maar ook hartstikke leuk! Er is geboorte chocolade voor meisjes, maar ook voor jongetjes. En heb je een tweeling gekregen? Dan serveer je gewoon geboorte chocolade voor meisjes en voor jongetjes, zodat allebei je kindjes vertegenwoordigd worden door dit lekkere snoep.

 

Roze of blauwe geboorte snoep

Je kunt er ook voor kiezen om geboorte snoep te serveren tijdens je kraambezoeken of op het kraamfeest. Bij geboorte snoep kan chocola zitten, maar je kunt er ook ander snoep bij doen. Heb je een meisje gekregen, dan koop je allerlei roze snoep. Dit serveer je in een grote schaal of op een mooie etagère en zet je op tafel als er kraambezoek langs komt. Heb je een jongetje gekregen, dan verzamel je zo veel mogelijk blauw snoep. Ook dit kun je in een grote schaal of op een mooie etagère serveren.

 

Tip: koop verschillende soorten snoep. Door meerdere soorten snoep te kopen, kunnen je gasten altijd wel een snoepje vinden dat zij lekker vinden. Koop bijvoorbeeld chocolaatjes, maar koop ook wat zuurtjes, spekjes en lolly’s.

 

Brownies met muisjes

Tot slot kun je er ook voor kiezen om die droge beschuitjes te vervangen door brownies. Zo houd je de traditie van de roze muisjes of de blauwe muisjes aan, maar hoef je jouw gasten geen droge beschuitjes voor te schotelen. Een voordeel van brownies, is dat vrijwel iedereen brownies lekker vindt. En heb je toch een gast die niet zo van chocoladebrownies houdt? Dan zorg je ervoor dat je een paar beschuitjes in de kast hebt liggen, zodat je altijd beschuit met muisjes kunt serveren.


Een bijkomend voordeel van het serveren van brownies met muisjes, is het feit dat brownies eenvoudig en snel klaar te maken zijn. Je kunt flink je best doen door brownies volgens eigen recept te bakken, maar er zijn ook handige kant-en-klaar bakpakketten voor lekkere brownies. Koop je deze pakketten, dan heb je jouw geboortebrownies in 15 minuten tijd gemaakt. De brownies die niet meteen gegeten worden, zet je afgedekt in de koelkast. Op deze manier kun je de brownies met gemak een paar dagen bewaren.

 

 

Kraambezoek ontvangen na de geboorte: drie tips

Natuurlijk wil je jouw kleintje aan je familie, vrienden en eventueel collega’s laten zien, maar het ontvangen van kraambezoek is soms best lastig. Je wil namelijk wel dat iedereen je kindje ziet, maar je wil zelf ook zo veel mogelijk tijd met hem of haar. Wij geven je in dit artikel drie tips om kraambezoek op de juiste manier te ontvangen. Met de tips in dit artikel is het kraambezoek niet alleen leuk voor de gasten, maar ook voor jou en je kindje. Ook geven we je twee extra tips om het kraambezoek zo gezellig mogelijk te maken met de juiste snacks.

 

Tip 1: maak het zo comfortabel mogelijk

Je bent het gewend om goed voor je gasten te zorgen. Zij kunnen lekker ergens zitten, terwijl jij drankjes haalt en af en toe een hapje op tafel zet. Als je net bevallen bent, hoef je dit allemaal niet te doen. Natuurlijk wil je goed voor je gasten zorgen, maar je denkt in eerste instantie aan het welzijn van je kindje en uiteraard je eigen welzijn. Maak het kraambezoek daarom vooral zo comfortabel mogelijk en zet je kindje en jezelf op de eerste plaats.

 

Tip 2: zorg voor een ‘entertainer’

Je bent dolgelukkig als je net bevallen bent, maar je bent lichamelijk niet op je best. Als je gemiddeld vier uur per nacht slaapt en vol hormonen zit, ben jij niet de juiste persoon om je visite te entertainen. Zorg ervoor dat je partner dit kan doen. Is dit even niet mogelijk? Dan vraag je een vriendin of ze een dagje kan komen helpen. Drankjes schenken, beschuit met muisjes maken en gewoon gezellig met het bezoek kletsen als jij even een momentje voor jezelf nodig hebt.

 

Tip 3: wees duidelijk

Heb je de hele dag al kraambezoek ontvangen en heb je nu echt even je rust nodig? Dan mag je dit best zeggen. Het voelt misschien wat lullig om iemand naar huis te sturen, maar je hoeft geen rekening te houden met anderen als je net bevallen bent. Heb je behoefte aan rust, dan mag je dit best aangeven. Je visite hoeft niet meteen te vertrekken, maar het is wel duidelijk dat jij toe bent aan je middagdutje.

 

Zorg voor gezellige versiering

Er is een kindje geboren, dat moet gevierd worden! Bij een feestje hoort gezellige versiering. Laat je partner een paar slingers ophangen, blaas wat ballonnen op en de boel ziet er meteen gezelliger uit. Heb je nog babyshower decoratie over? Dan kun je deze decoratie ook gebruiken om de boel te versieren.

 

Serveer geboortelekkers

Je kunt de traditionele beschuiten met muisjes serveren tijdens je kraambezoeken, maar je kunt ook geboortelekkers op tafel zetten voor je gasten. Denk hierbij aan geboorte snoep in de kleuren blauw of roze, maar ook aan geboorte chocolade. Niet alleen hartstikke schattig, maar ook erg lekker. Je kunt er overigens ook voor kiezen om zowel beschuitjes te smeren als geboortelekkers te kopen. Doe het geboorte snoep in een grote schaal, zet de schaal op tafel en je gasten pakken vanzelf een paar lekkere snoepjes. 

 

 

 

 

Tweeling? Bestel geboortelekkers voor jongens en meisjes

Wauw, je krijgt een jongetje én een meisje! Als je een tweeling krijgt, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Zo heb je een extra bedje nodig, moet je meer kleding kopen en heb je een buggy nodig waar je jouw kindjes allebei in kunt vervoeren. Ook als je een kraamfeest gaat geven of kraambezoek ontvangt, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je een tweeling krijgt. Zo heb je in dit geval extra geboorte snoep nodig, voor jongens en voor meisjes.

 

Geboortelekkers voor jongens en meisjes

Krijg je een jongetje én een meisje, dan heb je extra geboorte snoep nodig. Voor je zoontje wil je namelijk geboorte snoep voor jongetjes kopen, terwijl je voor je kleine meisje geboorte snoep voor meisjes wil serveren. Door geboorte snoep voor jongens en meisjes te kopen, worden allebei de kinderen vertegenwoordigd in het geboortelekkers aanbod. Dit is wel zo feestelijk!

 

Je kunt ervoor kiezen om blauwe en roze geboorte chocolade te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen geboorte snoep voor jongens en meisjes te kopen. Geboorte chocolade bevat alleen chocolade snoep, terwijl geboorte snoep pakketten ook andere snoepjes bevatten. Vraag jezelf af wat jij het lekkerst vindt en wat je het liefst aan je gasten serveert en koop dit geboortelekkers in de kleuren blauw en roze.

 

Feestelijke decoratie voor jongens en meisjes

Niet alleen bij het kopen van geboortelekkers houd je rekening met jouw tweeling. Ook bij het kopen van feestelijke decoratie moet je er rekening mee houden dat je een jongetje en een meisje krijgt. Zo koop je zowel blauwe als roze geboorte decoratie, waar je het hele huis mee kunt versieren. Je kunt ervoor kiezen alleen wat blauwe en roze vlaggetjes te kopen, maar het is wel zo leuk om het huis wat meer te versieren. Koop bijvoorbeeld ook schattige ballonnen in de kleuren blauw en roze en jouw huis ziet er hartstikke feestelijk uit.

 

Geboortelekkers en decoratie bestellen: voor de bevalling!

Wij raden je aan om het geboorte snoep en de feestelijke decoratie al voor de bevalling te bestellen. Op deze manier voorkom je namelijk dat je na je zware bevalling nog allerlei dingen moet regelen. Je hebt het druk genoeg met je twee kindjes als je eenmaal bevallen bent, dus het is handiger om het geboortelekkers en de decoratie van tevoren al te bestellen.

 

Je kunt zelfs je huis voor de bevalling al (laten) versieren. Kom je thuis van de bevalling, dan kom je direct in een feestelijke omgeving en hoef je geen ballonnen meer op te blazen of slingers op te hangen. Je kunt het geboorte snoep met gemak enkele weken voor de bevalling bestellen, want dit snoep is lang houdbaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het snoep over de datum gaat als de bevalling nog even op zich laat wachten.

 

Een origineel geboortebedankje: vier leuke ideeën

Het is gebruikelijk om je kraambezoek te bedanken met een geboortebedankje. Ook als je een kraamfeest geeft, kun je jouw gasten bij vertrek een leuk geboortebedankje geven. Moet jouw geboortebedankje niet alleen leuk zijn, maar geef je ook het liefst een uniek bedankje? Lees dan snel verder, want op deze pagina sommen we vier leuke ideeën voor leuke en originele geboortebedankjes op.

 

1: Een zakje met geboorte snoep

Iedereen vindt het leuk om snoep te krijgen. Geboorte snoep past helemaal bij het thema: jouw lieve kindje. Heb je een meisje gekregen? Dan bestel je roze geboorte snoep. Heb je een jongetje gekregen, dan bestel je blauw geboorte snoep. Dit snoep doe je in een mooi zakje, dat je met een lintje sluit. Eventueel kun je een klein kaartje in het zakje doen, waar je een bedankwoordje op schrijft.

 

2: Een zakje met geboorte chocolade

Je kunt geboorte snoep in een zakje doen, maar je kunt er ook voor kiezen om geboorte chocolade te kopen en deze lekkernij in een leuk zakje te stoppen. Heb je een meisje gekregen, dan bestel je roze geboorte chocolade. Heb je een jongetje gekregen, dan bestel je blauwe geboorte chocolade. Ook in dit geval kun je een leuk kaartje in het zakje doen, waar je een bedankwoordje op schrijft.

 

3: Een weckpotje met geboorte snoep

Wil je jouw visite lekker geboorte snoep geven, maar vind je het een beetje saai om dit snoep in een zakje te doen? Dan kun je het snoep ook in een weckpotje doen. Het leuke van een weckpotje is dat dit potje hergebruikt kan worden. Is het snoep op, dan kan de ontvanger van het geboortebedankje hier bijvoorbeeld kruiden in doen of paperclips in bewaren. Je kunt het weckpotje versieren met stickers, maar je kunt er ook een leuk roze of blauw lintje omheen binden. Eigenlijk heeft het potje niet zo veel versiering nodig, want het geboorte snoep in het potje is al harstikke feestelijk.

 

4: Een leuk kaartje

Je kunt er ook voor kiezen om jouw visite (eventueel achteraf) een leuk bedankkaartje te sturen. Je kunt een standaard kaartje versturen, maar je kunt ook zelf een kaartje ontwerpen. Heb je een mooie foto gemaakt van de kleine, dan kun je deze foto op een kaartje laten drukken. Op de achterkant van het kaartje schrijf je een lieve boodschap.

 

Voor sommige mensen kun je een persoonlijk kaartje laten drukken. Heb je bijvoorbeeld een mooie foto van jouw kindje met je beste vriendin, dan kun je deze foto af laten drukken. Schrijf op de achterkant een lieve boodschap en je hebt een uniek bedankkaartje, waar je beste vriendin gegarandeerd blij mee is. Je hoeft niet iedereen een uniek kaartje te sturen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om standaard kaartjes te versturen en alleen je meest dierbare familieleden en vriendinnen een uniek kaartje te sturen. 

 

 

 

Gender reveal party

Een gender reveal party is een party waarbij in aanwezigheid van vrienden, familie en andere genodigden het geslacht van de nog niet geboren baby bekend gemaakt wordt. Het is een nieuwe traditie die over is komen waaien uit Amerika. Vanaf 2010 zijn daar, met name in de gegoede kringen, gender reveal party’s georganiseerd. Het is allemaal begonnen met een tv-show waar een echtpaar, waarvan de vrouw zwanger was, een cake aansneed en de roze vulling onthulde dat zij in verwachting was van een dochter. Dit was de start van de gender reveal party. Normaal gesproken krijgt een zwangere vrouw na ongeveer 20 weken te horen of ze in verwachting is van een jongen of een meisje. Met de echo die rond de 20 weken zwangerschap gemaakt wordt om een soort total check uit te voeren of alles goed gaat is in de meeste gevallen ook vast te stellen of de aankomende moeder van een jongetje of een meisje zwanger is. De gebruikelijke gang van zaken is dat de dokter dit tijdens een consult aan de vader en de moeder vertelt, samen met de andere bevindingen van het uitgebreide onderzoek van moeder en kind. Met een gender reveal party werkt dit anders. De uitslag naar het geslacht van het nog niet geboren kind wordt niet aan de ouders meegedeeld. De ouders zullen het, samen met vrienden, familie en andere genodigden, pas op de gender reveal party te weten komen. Dit kan op de manier zoals het de allereerste keer tijdens de tv show ging maar er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden om van het bekend maken van het geslacht van de nog niet geboren baby een leuke en memorabele happening te maken.

 

Het eenvoudigst is het meenemen van de envelop met de uitslag die je van de behandelend dokter hebt gekregen. Op de party wordt  deze envelop op een feestelijke en spannende manier geopend waarmee de uitslag bekend gemaakt wordt  aan de zorgvuldig uitgenodigde gasten. Maar een gender reveal party wordt pas een onvergetelijke party als er goed wordt nagedacht over hoe het feest er precies uit gaat zien zodat het ook echt een feest wordt,  met het bekendmaken van het geslacht van de nog niet geboren baby als daverend hoogtepunt.

 

Waarom een gender reveal party?

Een gender reveal party wordt gegeven als de zwangerschap minstens 20 weken onderweg is. De kans dat het dan nog mis gaat is heel erg klein en vanaf 20 weken is het mogelijk om betrouwbaar het geslacht van de nieuwe wereldburger “in the making” vast te stellen zonder ingrepen die risico’s met zich meebrengen. Bij de “total check” die na twintig weken uitgevoerd wordt in de meeste gevallen ook duidelijk wat het geslacht is. Het is in een zwangerschap echt een mijlpaal en mijlpalen mogen best gevierd worden. Een goede reden is bijvoorbeeld dat zusjes en broertjes goed voorbereid worden op de gezinsuitbreiding en op een leuke en positieve manier betrokken worden bij de voortgang van de zwangerschap. Een andere reden is dat een vaak toch kille behandelkamer van een dokter niet echt de ideale setting is om een met emoties omgeven bericht als het horen of er een jongetje of een meisje op komst is te horen. En verder is het gewoon leuk om een party te organiseren en alle mensen die je na aan het hart liggen om je heen te hebben om het heugelijke feit te vieren dat er over vijf maanden een baby geboren gaat worden.

 

Hoe werkt het?

De toekomstige ouders nemen de uitslag van het onderzoek naar het geslacht van hun ongeboren baby in ontvangst van de dokter of gynaecoloog maar laten de envelop waarin de uitslag zit gesloten. De ceremoniemeester van de gender reveal party opent de envelop om de voorbereidingen te starten van het feest waarop de komst van een jongetje of de komst van een meisje gevierd gaat worden. De ceremoniemeester kan iemand zijn die er zij beroep van gemaakt heeft om dit soort party’s te organiseren of een goede vriend of familielid waarmee de banden heel goed zijn en over het nodige organisatie talent beschikt om van het feest ook een succes te maken.

 

Voor het bekend maken van het geslacht zijn er natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden maar het moet leuk zijn en ook praktisch blijven. Het aansnijden van een taart met een blauwe of roze vulling is een absolute topper. Een taart is altijd feestelijk en het aansnijden kan met het nodige drama uitgevoerd worden. Een andere mogelijkheid is een heel grote doos met helium gevulde ballonnen te openen. Bij het openen van de doos stijgen de blauwe of roze ballonnen ten hemel en is het voor de toekomstige vader en moeder en verder iedereen duidelijk of het jongetje of een meisje wordt. Dit kun je ook doen met duiven die normaal gesproken als witte duiven worden ingezet. Met voor de duiven onschadelijke kleurstof kunnen de duiven de bij het geslacht passende kleur krijgen zodat alle gasten bij het openen van de korven en het weer naar huis vliegen van de duiven kunnen zien of het jongen of een meisje wordt.

 

Wat heb je zoal nodig voor een gender reveal party?

Voor een gender reveal party heb je om te beginnen leuke vrienden en familie nodig waarmee je zo’n party tot een succes kunt maken. Verder kan natuurlijk alles, van het openen van de envelop met de uitslag van het gender onderzoek  en een kopje koffie met een blauw of roze koekje erbij tot een party op een prachtig ingerichte en aangeklede locatie waar alle genodigden onthaald worden met een uitgebreid feest en zich door de aanwezigheid van verschillende fotografen ware celebraties voelen. De feestruimte, of dit nu gewoon thuis is of op een toplocatie buiten de deur, kan natuurlijk helemaal in stijl ingericht, uitgelicht en uitgevoerd worden met slingers, ballonnen, projecties op de muur, led verlichting in de passende kleur en door een dj bij het te vieren feit passende muziek of een band die een passend repertoire ten gehore brengt. De kleuren roze of blauw staan centraal, samen met de  woorden jongen en meisje hoe groot of hoe klein je gender reveal party ook is. Als alle gasten gearriveerd zijn is dat wat ze uiteindelijk willen weten en waar, in gezelschap van je beste vrienden en je familie, een toost op uitgebracht zal worden.

Dadchelors party

Een dadchelor party is een feest van vrienden onder elkaar om te vieren dat over ongeveer vier tot zes weken de man voor wie het feest georganiseerd wordt, voor het eerst vader wordt. In 2010 kwam de baby shower in Amerika opkomst. Dit is een feest van vrouwen onder elkaar waarbij gevierd wordt dat de vrouw voor het eerst moeder gaat worden. Het is echt een “woman only” feest en het duurde niet lang of er ontstond ook een trend van de dadchelors party. De dadchelors party wordt ook wel dadymoon, dadelor party of man-shower party genoemd maar uiteindelijk gaat het allemaal om het vieren van de baby die op komst is en het vaderschap dat erbij hoort. Maar de aanleiding is ook het naderende einde van het kinderloze leven en het nog één keer in alle hevigheid genieten van de vrijheid die daarbij hoort. Een dadchelor party is niet aan een vaste vorm gebonden. Iedere groep vrienden kan dit doen op de manier zoals ze zelf denken dat ze er een onvergetelijke avond of weekend van maken. De vaste ingrediënten zijn dat een groep vrienden erop uitgaat, de aankomende vader niets hoeft te betalen, en er veel gedronken en gefeest wordt en er luiers als kado gegeven worden. Drinken, sporten, bijzondere activiteiten en nog meer drinken zijn gemiddeld zo de bestanddelen.

 

 

Waarom een dadchelors party?

De baby shower is een vrij recente ontwikkeling waarbij de zwangere vrouw die voor het eerst moeder wordt nog één keer met haar beste vriendinnen viert dat ze het kinderloze bestaan gaat inruilen voor het moederschap. De dadchelors party is hier een reactie op. Waar de babyshower toch vooral in het teken staat van het geven van cadeaus en het eten van baby shower cake en drinken van koffie en thee en een redelijk braaf karakter heeft staat bij een dadchelor party het nog één keer uit de ban springen centraal met veel drank, kroegbezoek en ongebruikelijke activiteiten. De party symboliseert het einde van het vrije leven waar kroegbezoek, blijven hangen in de sportkantine en party bezoek vaste onderdelen van waren, naar een leven waarin de aandacht en de tijd naar de invulling van het vaderschap zal gaan. Het is een soort bachelor party maar dan net even anders. Het is zeker de markering van het einde van een tijdperk en het begin van een nieuw tijdpark.

 

Hoe werkt de dadchelors party?

Dadchelors parties komen in allerlei vormen voor maar een centraal thema is toch wel om, voordat het vaderschap begint, nog één keer een extravagante avond of een extravagant weekend mee te maken. De regel is om de dadchelors party vier tot 6 weken voor de uitgerekende datum te houden. Het is heel ongelukkig als een aankomende vader aan het eind van een wilde avond gebeld wordt met de melding dat de bevalling begonnen is. De dadchelors party wordt georganiseerd door één van de beste vrienden van de aankomende vader en het is zijn verantwoordelijkheid om de aankomende vader nog één keer een onvergetelijke happening te bezorgen. Het mannelijke en het stoere staan centraal en het is zeker niet zo dat diepgaande gesprekken met vrienden die al vader zijn over wat de aankomende vader van het ouderschap mag verwachten centraal staan. Eigenlijk is het helemaal niet de bedoeling dat daar over gesproken wordt en lijkt erop dat de dadchelors party meer bedoeld is om de aankomende vader nog één keer letterlijk te laten vergeten dat hij binnenkort de verantwoordelijkheid heeft over een nieuwe wereldburger en dat dit zijn leven vanaf dag één heel anders zal laten zijn. Bij dadchelors party’s is het wel gebruikelijk om luiers als cadeau mee te nemen zodat, na de geboorte, er een ruime hoeveelheid voorradig is.

 

 

Wat kun je zoal doen met een dadchelor party?

Het idee is een avond te organiseren die nooit meer vergeten wordt en waar de vader in spé zich ook aan van alles en nog wat te buiten kan gaan. Met alleen biertjes drinken aan de stamtafel van het vaste café gaat dit niet lukken dus het is aan de vriend die het organiseert om echt wat bijzonders te verzinnen. Een dagje zeevissen, gevolgd door een barbecue op het strand en daarna een lange avond stappen langs kroegen en clubs kan een heel geslaagde avond opleveren. Het is maar een voorbeeld maar zo zijn er heel veel voorbeelden te verzinnen. Met het hele gezelschap kamperen en de nacht doorbrengen rondom het kampvuur met drank, eten, muziek en vooral veel sterke verhalen kan natuurlijk ook. Een eindeloze avond stappen in één van de betere uitgaanssteden die we hebben in Nederland met uiteindelijk een korte overnachting in een hotel is een mooie invulling maar een lang weekend in een voor de gelegenheid passende aangekleed en versierd vakantiehuisje staat ook borg voor een prachtig feest. Avontuur en nog één keer gek doen is op heel veel verschillende manieren vorm te geven. De bedoeling is natuurlijk dat iedereen weer gezond en wel thuiskomt dus het is verstandig om het risicoprofiel van de activiteiten een beetje in de gaten te houden. De man voor wie het georganiseerd wordt is immers bijna vader en vanaf het moment van de geboorte moet de vader er wel weer in topconditie zijn.

 

 

Wat heb je zoal nodig voor een dadchelors party?

Het begint natuurlijk met een leuke groep oude en nieuwe vrienden waarvan er minstens één de organisatie van de dadchelors party op zich wil nemen. Verder is het zaak dat, als de planning is de stad in te gaan, je voldoende geld beschikbaar hebt om het bacchanaal en de veilige thuisreis naar huis of naar het hotel te bekostigen. Om te zorgen dat het echt een bijzondere avond wordt kan de vader in spé en de andere feestgangers zich uitdossen zodat voor iedereen herkenbaar is dat ze wat te vieren hebben. Vaak levert dit de leukste gesprekken en uiteindelijk de mooiste herinneringen op. T-shirts met passende opdruk of kleding waarmee de hele groep ook echt als groep die voor een aanstaande vader nog één keer iets moois organiseert voordat hij vader wordt, herkenbaar is is ook echt een aanrader.

 

 

© 2015 - 2018 Geboortelekkers.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel