Babyshower

 

Het houden van een babyshower is een traditie die vanuit Amerika is over komen waaien, waarbij de aanstaande moeder even in het zonnetje wordt gezet. De babyshower vindt nog plaats voordat de baby geboren is. Tijdens de meeste babyshowers worden leuke cadeaus geven en grappige spelletjes gespeeld. De meeste babyshowers worden als verrassing georganiseerd door vrienden of familie. Het is hierbij de bedoeling dat de zwangere vrouw niet op de hoogte is wanneer en waar de babyshower plaats zal vinden.

 

Babyshower in Nederland

De laatste tijd worden de babyshowers in Nederland ook steeds uitbundiger gevierd en begint het steeds meer op een Amerikaanse babyshower te lijken. Het is min of meer te verwachten dat in de toekomst de babyshowers alleen maar vaker en uitgebreider gevierd zullen worden.  Om hierop in te spelen zijn er dan ook op internet vele webshops te vinden waar je leuke spullen kunt halen om de babyshower net wat indrukwekkender en origineler te maken.

Veel van de webshops zijn gespecialiseerd in het verkopen van spullen voor babyshowers en hebben een vrij uitgebreid aanbod. Zo zijn er vele leuke versieringen te vinden in verschillende thema’s. Zo zijn er bijvoorbeeld grappige thema’s en romantische thema’s, maar je kunt ook het standaard thema roze of blauw aanhouden. Als je goed rondkijkt zijn er genoeg leuke thema's die je kunt gebruiken voor een babyshower. In Nederland wordt het traditionele roze of blauwe thema in de meeste gevallen nog steeds aangehouden, indien het geslacht van de baby nog niet bekend is wordt het feest vaak in beiden kleuren gevierd. 

Maar niet alleen de versiering is belangrijk voor babyshowers, ook het eten en de cadeaus zijn van groot belang. Vaak worden er kleine hapjes gereserveerd tijdens de babyshower, enkele voorbeelden zijn cupcakes, brownies en taarten. Maar je kunt uiteraard ook verzoeken aan de gasten om allemaal iets lekkers mee te nemen wat te maken heeft met het thema van de babyshower. Er zullen vele leuke en feestelijke lekkernijen op tafel komen te staan, probeer wel te voorkomen dat veel mensen hetzelfde maken.

Een babyshower is niet compleet zonder leuke spelletjes in het kader van de baby. Op internet kun je vele leuke spelletjes vinden in het kader van de babyhower. Het is zeker wel aan te raden om niet te ingewikkelde spelletjes te spelen en ervoor te zorgen dat de spelletjes niet te lang duren. Op deze manier heb je een grotere kans dat meer mensen de spelletjes leuk vinden, niets is zo vervelend als je een spelletje moet spelen die je eigenlijk niet leuk vindt en die uren duren. Probeer ook niet te veel spelletjes in te plannen, neem overal rustig de tijd voor.

 

Kortom, het houden van een babyshower is in Nederland ook flink in opmars. De laatste jaren wordt het steeds uitbundiger gevierd en zijn er steeds meer artikelen te verkrijgen die geschikt zijn voor een babyshower. Wil jij ook een leuke babyshower organiseren? Dan is het aan te raden om ook eens op het internet rond te neuzen voor leuke tips en ideeën. 

 

© 2015 - 2018 Geboortelekkers.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel