Baby shower tips

 

Ben jij gevraagd om een baby shower te organiseren, maar weet je niet hoe te beginnen? Of ben je gewoon van plan om een baby shower te organiseren? Dan hebben wij een aantal leuke tips voor jou.

 

Laat de baby shower een totale verrassing zijn

Het idee achter een baby shower is om de zwangere op een leuke manier te verrassen en even in het zonnetje te zetten. Het is daarbij niet de bedoeling dat de zwangere op de hoogte is van de baby shower, het is dus belangrijk om een paar mensen in vertrouwen te nemen die ervoor kunnen zorgen dat de zwangere persoon op het juiste tijdstip op de juiste plek is.

 

Plan het houden van de baby shower rond de 30ste week van de zwangerschap

In de 30ste week is het geslacht van de baby al bekend en mogelijk heeft de aanstaande moeder deze ook al bekend gemaakt. Door het rond deze periode te houden kun je ervoor zorgen dat de cadeaus die gegeven worden tijdens de shower ook passen bij het geslacht van de baby. Maar dat is niet het enige voordeel, een ander groot voordeel is dat de moeder nog vrij mobiel is en er dus lekker in haar vel zit. Als je de baby shower later plant heb je de kans dat de aanstaande moeder veel last heeft van de zwangerschap en dus ook niet optimaal kan genieten van de baby shower.

 

Zorg dat de gasten voornamelijk praktische cadeaus geven

Het klinkt een beetje saai, maar praktische cadeaus worden vaak het meest gewaardeerd. Het is dus zeker aan te raden om leuke kleertjes, flesjes, tutjes en zelfs luiers te geven. De aanstaande moeder zal deze nog veel nodig hebben en als ze deze weer ziet met veel plezier terug denken aan de leuke baby shower die ze heeft gehad.

 

Nodig alle dierbare uit van de zwangere

Het is heel erg logisch, maar soms komt het toch voor dat er per ongeluk een paar mensen niet zijn uitgenodigd voor de baby shower. Het is daarom erg belangrijk om met meerdere vrienden en/of familie te praten over wie er allemaal uitgenodigd moeten worden. Het is immers niet de bedoeling dat er een paar dierbare per ongeluk worden overgeslagen.

 

Probeer leuke en originele spelletjes te verzinnen

Naast de standaard spelletjes, zoals raad baby voeding proeven, geboortedatum gokken en het verboden woord, is het vaak ook leuk om nog wat andere spelletjes toe te voegen die te maken hebben met de zwangere.

 

Vraag mensen mee te helpen opruimen na de baby shower

Een baby shower geeft uiteraard nogal wat troep en daar wil je de zwangere natuurlijk niet mee laten zitten. Behalve dat je zelf helpt met opruimen, is het vaak ook aan te raden om een paar extra handen te vragen. Doe dit voordat het feest heeft plaatsgevonden, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Kortom, organiseer een leuke baby shower en houd hierbij de wensen van de zwangere in gedachte. Het is immers een dag waarbij zij in het zonnetje wordt gezet, maar zorg er ook voor dat jij en de andere gasten ook genieten.

 

 

 

Baby shower spelletjes

 

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om een baby shower te laten organiseren met alles erop en eraan. Dit betekent ook dat er tijdens de baby shower, baby shower spelletjes gespeeld zullen worden. Hieronder een aantal tips en leuke baby shower spelletjes om ervoor te zorgen dat de baby shower een succes wordt en iedereen het er jaren later nog over heeft.

 

Tips voor baby shower spelletjes

Om ervoor te zorgen dat juist jouw baby shower tot een succes wordt, is het belangrijk dat de spelletjes die je organiseert niet te ingewikkeld zijn en ook niet te lang duren. Als dat namelijk wel het geval is, kunnen ze op den duur gaan vervelen. Ook kan het dan gebeuren dat er niet genoeg tijd is om het hele spelletje te spelen en dat zou uiteraard zonde zijn.

Maak het jezelf dus niet te moeilijk en kies voor een aantal makkelijke, leuke en korte spelletjes. Hieronder hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet als baby shower spelletje.

 

Leuke baby shower spelletjes

Hieronder kun je drie veel gespeelde baby shower spelletjes, veel mensen kiezen ervoor om deze spelletjes te spelen omdat ze leuk en simpel zijn. Daarbij zit er altijd wel een spelletje bij wat iemand leuk vindt.

 

Babyvoeding proeven

Bij dit spel is het de bedoeling dat de gasten in twee groepen worden verdeeld. Van iedere groep wordt er iemand geblinddoekt en tegenover een persoon van de andere groep gezet. Beiden krijgen nu een potje met babyvoeding die ze aan de andere moeten voeren terwijl ze geblinddoekt zijn. Tijdens het voeren van de babyvoeding moet de smaak van de babyvoeding geraden worden. Wie de juiste smaak het eerste raad krijgt een punt voor zijn groep. De groep die de meeste punten behaald heeft gewonnen.

Dit spel zorgt meestal voor veel gelach en veel kennis over babyvoeding. Ook wordt het nu vaak duidelijk waarom baby’s tijdens het eten van die rare gezichten kunnen trekken.

 

Luier ruiken

Ook dit spel zorgt vaak voor veel hilariteit en is dan ook zeker een spel dat niet gemist mag worden tijdens de baby shower. Om het spel te kunnen spelen moet je in bezit zijn van een aantal luiers waarin je bijvoorbeeld etenswaar, zoals fijngeprakte koekjes, sterk ruikende drankjes of een gesmolten mars in stopt. Vervolgens doe je de luiers goed dicht en geef je ze door aan de gasten. De gasten moeten vervolgens raden wat er in de luiers zit en dit opschrijven op een papiertje. Degene die de inhoud van de meeste luiers goed heeft geraden heeft gewonnen.

 

Omvang van de buik raden

De gasten worden rondom in een kring rond de moeder gezet, zodat ze de buik goed kunnen bekijken en krijgen allemaal een bol wol. Vervolgens moeten zij een stukje touw afknippen dat volgens hun inschatting ongeveer de omvang van de buik zou moeten zijn. Daarna worden alle touwtjes om de buik van de moeder heen gepast, degene die het dichtste bij de werkelijke omvang zit heeft gewonnen.

 

Het leeg drinken van de fles

Een ander leuk spel is het houden van een wedstrijd wie het eerste de fles heeft leeggedronken zonder je handen te gebruiken. Schaf hiervoor een paar babyflessen aan en vul deze met een drank tot een bepaalde hoeveelheid. Uiteraard krijgt iedereen dezelfde drank en dezelfde hoeveelheid die ze moeten drinken. Degene die het eerste de fles heeft leeggedronken zonder het gebruiken van zijn of haar handen heeft gewonnen. Om te voorkomen dat iedereen onder de vlekken komt te zitten is het aan te raden om ook een paar leuke slabbetjes te kopen.

 

Baby foto

Maar er zijn uiteraard nog vele andere spelletjes te verzinnen, bijvoorbeeld het spel “Baby foto”. Bij dit spel is het de bedoeling dat iedereen een foto van zichzelf meebrengt als baby. Alle foto’s worden bij binnenkomst ingeleverd en door elkaar gehutseld. Daarna is het de bedoeling dat de juiste persoon bij de juiste foto wordt gevonden. Dit spel wordt door heel veel mensen als lachwekkend ervaren.

 

Verzinnen van een spel

Als organisator is het vaak ook leuk om zelf een paar baby spelletjes te verzinnen en inspiratie op het internet op te doen. Je kunt bijvoorbeeld twee spellen die jou aanspreken met elkaar combineren en op deze manier er weer een nieuw spel van te maken. Het is hierbij wel de bedoeling dat je het niet al te ingewikkeld maakt, aangezien dan veel mensen vaak afhaken.

 

Kortom, er zijn vele leuke baby shower spelletjes die je kunt spelen. Wij hebben slechts een klein gedeelte van de baby shower spelletjes geselecteerd, maar er zijn duizenden van deze spelletjes op het internet te vinden. Kun je hier dus geen spel vinden wat je aanspreekt, dan raden wij aan om toch eens verder te kijken op het internet of zelf een leuk spel te verzinnen. Maar onthoud dat je het spel niet te ingewikkeld moet maken en dat je niet moet vergeten om ook te genieten van de baby shower. Voordat je het weet is het weer voorbij.

 

 

 

© 2015 - 2018 Geboortelekkers.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel